Manisa’nın Sarıgöl İlçesi Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar, yıllık müsaadesini geçirmek üzere gittiği memleketi Erzurum’un Uzundere İlçesi Sapaca Mahallesi’nde, ailesiyle birlikte klâsik formüllerle dut pekmezi ve pestil üretimine başladı.
İzin müddetini pahalandırmak hedefiyle üç aile için toplamda 50 kilogram dut pekmezi hazırladığını belirten Akar, “Pekmezlerimizi büsbütün doğal, pestisit içermeyen bir ortamda ve ardıç odunu ateşinde kaynatarak yapıyoruz. Ayrıyeten, yaklaşık 10 kilogramlık pekmezden de pestil üretiyorum. Sarıgöl’de ise üzüm pekmezi hazırlayacağım. Şimdiden kışlık hazırlıklara başladık” dedi.
Dut pekmezinin sıhhat açısından kıymetli yararları olduğuna dikkat çeken Ahmet Akar, “Özellikle nefes darlığı, astım üzere rahatsızlıklarda destekleyici tesiri vardır. Tıpkı vakitte güçlü bir antioksidan ve güç kaynağıdır.” tabirlerini kullandı.
Sarıgöl’de üzümden yapılan pekmez üretiminin ise çoklukla eylül ayı sonlarında başladığını belirten Akar, “Sarıgöl’de de üzüm pekmezi yapacağım lakin onun vakti şimdi gelmedi.” diye konuştu. – MANİSA
More Stories
Ülkü Ocakları Orman Yangınlarına Karşı Seferberlik İlan Etti
Manisa’da Orman Yangını: Havadan ve Karadan Gayret
Seferihisar’da alevler meskenlere yaklaştı! 1 mahalle tahliye edildi