Salça ve tarhanaya lezzet katan, Ege Bölgesi’nde en hoş kapya biberlerin yetiştirildiği Manisa’nın Salihli ilçesinde kırmızı incide hasat sevinci yaşanıyor.
Salihli’nin kırsal Kemer, Poyraz ve Hacıhıdır Mahallelerinde tütüne alternatif eser olarak ekilen, salçadan sosa, közlemeden kurutmaya, toz ve pul biberden baharat üretimine, hatta turşuya varana kadar birçok alanda kullanılan, giderek kullanım alanı artan, tarıma dayalı endüstrinin ve hazır besinlerin vazgeçilmez hammaddesi olan kapya biber (kırmızı biber), bölgenin baş aktör eserlerinden biri haline geldi. Mayıs ayında toprakla buluşturulan kapya biber fideleri, Eylül ayının birinci günlerinde hasat vermeye başladı. Olgunlaşan biberler, tek tek toplanıp, sofralarda yerini almak üzere etraf vilayet ve ilçe pazarlarına gönderiliyor.
Türk mutfağının kıymetli tatlarından olan kırmızı biberler, bölge insanın şifa kaynağı olarak tanımladığı tarhana üretiminin yanı sıra közlenerek de tüketiliyor. – MANİSA
More Stories
İzmir’de 2 Firari Hükümlü Yakalandı
Kuşadası Açıklarında 19 Sistemsiz Göçmen Kurtarıldı
Boluspor, Manisa FK Maçına Hazırlıklarını Başlattı